Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten kunnen u in uw dagelijkse activiteiten, zoals koken, eten, persoonlijke verzorging, schrijven, autorijden, enz. sterk belemmeren. Doordat de botten, spieren, pezen en banden in een hand zeer nauw met elkaar zijn verbonden, is een hand zeer kwetsbaar.

Handaandoeningen, zoals blessures, pijn, letsel of andere klachten aan hand of pols, komen vaak voor. Vaak leiden dergelijke letsels tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim en arbeidsuitval. Om deze beperkingen aan te pakken en daarmee bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid te voorkomen, bieden wij handtherapie aan. Dit is een gespecialiseerde therapie die cliënten met klachten en beperkingen aan hand en pols in staat stelt om optimaal te functioneren en hun werk, sport en hobby zo snel mogelijk weer op te pakken.

Behandeling

Handtherapie is een specialisatie binnen de ergo- en fysiotherapie. Onze handtherapeuten zijn erkende ergotherapeuten die speciaal zijn opgeleid voor de behandeling van blessures, klachten en/of beperkingen aan hand, pols of arm. Zij behandelen handklachten als gevolg van een trauma, na een operatie en bij handklachten waarvan de oorzaak vaak onbekend is, zoals chronische pijn. Het doel van deze behandeling is ervoor te zorgen dat u uw hand zo goed mogelijk kunt gebruiken, zodat u handelingen waarin u nu beperkt bent, weer optimaal en zonder klachten kunt uitvoeren.

Persoonlijk maatwerk

Pijn wordt door iedereen anders ervaren. Mensen met bijvoorbeeld een trigger vinger of polsklachten kunnen een ander soort pijn voelen. Dit betekent dat een bepaalde behandeling niet vanzelfsprekend een succes is voor elke cliënt. Daarom bieden wij maatwerk. Hierbij brengt de handtherapeut eerst de pijnklachten en de beperkingen van u in kaart. Op basis van deze informatie ontvangt u vervolgens een voorstel voor de aanpak van uw klachten. Een behandeling bestaat voornamelijk uit gerichte oefeningen voor spieren en gewrichten, advies over het gebruik van uw hand/pols voor dagelijkse activiteiten en begeleiding.

Vergoedingen vanuit zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering heeft u jaarlijks recht op 10 uur ergotherapie. Heeft u een aanvullende verzekering dan krijgt u mogelijk meer vergoed.

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw huisarts. Echter, sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, vergoeden ergotherapeutische behandelingen alleen met een verwijzing. Controleer daarom altijd eerst de polis van uw zorgverzekeraar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 045 – 785 1480.